szerző:
MTI

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisi értéke 46,9 pont volt, ezzel két év és nyolchónapos mélypontra esett a mutató.

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisi értéke 46,9 pont volt, ami 10,8 százalékponttal alacsonyabb a márciusi 57,7 pont értéknél - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) szerdán.

Tájékoztatásuk szerint a mostani érték 2009 augusztusa óta a legalacsonyabb, és alatta marad a változatlanságot jelző 50,0 pontot.

A felmérésben vizsgált részindexek egy kivétellel csökkentek márciushoz képest, a foglalkoztatottság három hónapon - októberben, novemberben és decemberben - át tartó csökkenése abbamaradt, és négy hónapja ismét növekedésre utal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!