Francia-japán lesz a Lada-gyár

2012. május 04., péntek, 16:41 • Utolsó frissítés: 2012. május 04., péntek, 16:41
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A Renault−Nissan autógyártó csoport és az orosz államot képviselő Russian Technologies holding szándéknyilatkozatot írt alá az OAO AvtoVAZ – amely egyebek mellett a Lada típusokat is gyártja, illetve gyártotta, a legnagyobb orosz autógyár többségi tulajdonának megvásárlásáról.

A francia−japán vállalat 750 millió dollárt fizetne Oroszország legnagyobb autógyártójáért, a végleges szerződést várhatóan az év végén írják alá, az átadás-átvételt pedig 2014-re zárhatják le – írja a Napi Gazdaság Online. A megállapodás értelmében a felek közös vállalatot hoznak létre, amelyben a Renault−Nissan párosnak 67,1 százalékos tulajdonrésze lesz. Ez a cég fogja birtokolni az AvtoVAZ 74,5 százalékát − utóbbi igazgatóságának háromnegyedét a külföldi tulajdonos fogja delegálni.

Várakozások szerint (nagyjából évi hárommillió autó eladásával) Oroszország két év múlva megelőzi Németországot az európai autópiacok sorrendjében, így az üzlettel a Renault-csoport egy igencsak ígéretes piacon szerez erős pozíciót. Az AvtoVAZ végre lecserélheti a szovjet időkből örökölt elavult technológiáját, az orosz kormány pedig elmondhatja, hogy a nemzetközi tőke bevonásával megóvta az ország egyik nemzeti nagyvállalatát. Elemzők szerint az üzlet illik a Renault növekedési stratégiájába, amelynek során felvásárol, majd rendbe tesz bajban lévő autógyártókat.

SSI Schäfer megnyitotta online webáruházát
SSI Schäfer megnyitotta online webáruházát

A piacvezető raktártechnikai cég megnyitotta online webáruházát Magyarországon is. Látogasson el a webáruházba és böngésszen több száz termék közül!

Hirdetés


Francia-japán lesz a Lada-gyár
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Megint jönnek a Saunával a finnek

Megint jönnek a Saunával a finnek

Ma zajlik a harmadik Startup Sauna rendezvény a budapesti Finn Nagykövetségen. Megnéztük melyek azok az ötletek, amelyekre érdemes odafigyelni.

még több hír »
Hogy lett két aggódó pécsi apukából Oscar-díjas?

Hogy lett két aggódó pécsi apukából Oscar-díjas?

Két pécsi belsőépítész olyan újfajta orrszívó készüléket fejlesztett ki, ami idén elnyerte a dizájn Oscar-díjának számító Red Dot díjat is.

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X