Napi: uniós pénzből pörgetné az építőipart az NFÜ

2012. május 17., csütörtök, 08:08 • Utolsó frissítés: 2012. május 17., csütörtök, 08:37
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Élénkítené az NFÜ az uniós pénzből folyó építőipari megrendeléseket - írja a Napi Gazdaság csütörtöki száma.

A beruházói, jellemzően az önkormányzati forráshiány hátráltatja jelentősen, hogy építési megrendelés keletkezzen a még elérhető uniós forrásokból, a probléma megoldására a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) tárgyalásokat kezdeményezett az MFB Zrt.-vel - mondta a Napi Gazdaságnak Homolya Róbert, az NFÜ végrehajtási elnökhelyettese.

Hozzátette, hogy a KEOP-pályázatok keretében még sok mélyépítési megrendelés vár az építőiparra: nyár végéig több lépcsőben mintegy 250 milliárdos szennyvízhálózat-építési projekt kerülhet a piacra. A megvalósulásban a kedvezményezetti önerő megléte a legfőbb kérdés, ennek a biztosítására az NFÜ már tárgyalni kezdett az MFB-vel.

Fotó:

A NFÜ tervezi a szállítói előleg mértékének emelését és az alkalmazási kör bővítését a vállalkozások likviditásának javítása érdekében. Az elnökhelyettes elmondta: az ágazat további munkákra számíthat a jövőben indítandó árvízvédelmi, ivóvízminőség-javítási, hulladékgazdálkodási projektek, turisztikai beruházások révén.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés


Napi: uniós pénzből pörgetné az építőipart az NFÜ
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X