Napi: uniós pénzből pörgetné az építőipart az NFÜ

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: NFÜ; építőipar; uniós források; Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ);

Élénkítené az NFÜ az uniós pénzből folyó építőipari megrendeléseket - írja a Napi Gazdaság csütörtöki száma.

A beruházói, jellemzően az önkormányzati forráshiány hátráltatja jelentősen, hogy építési megrendelés keletkezzen a még elérhető uniós forrásokból, a probléma megoldására a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) tárgyalásokat kezdeményezett az MFB Zrt.-vel - mondta a Napi Gazdaságnak Homolya Róbert, az NFÜ végrehajtási elnökhelyettese.

Hozzátette, hogy a KEOP-pályázatok keretében még sok mélyépítési megrendelés vár az építőiparra: nyár végéig több lépcsőben mintegy 250 milliárdos szennyvízhálózat-építési projekt kerülhet a piacra. A megvalósulásban a kedvezményezetti önerő megléte a legfőbb kérdés, ennek a biztosítására az NFÜ már tárgyalni kezdett az MFB-vel.

Fotó:

A NFÜ tervezi a szállítói előleg mértékének emelését és az alkalmazási kör bővítését a vállalkozások likviditásának javítása érdekében. Az elnökhelyettes elmondta: az ágazat további munkákra számíthat a jövőben indítandó árvízvédelmi, ivóvízminőség-javítási, hulladékgazdálkodási projektek, turisztikai beruházások révén.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X