szerző:
MTI

Élénkítené az NFÜ az uniós pénzből folyó építőipari megrendeléseket - írja a Napi Gazdaság csütörtöki száma.

A beruházói, jellemzően az önkormányzati forráshiány hátráltatja jelentősen, hogy építési megrendelés keletkezzen a még elérhető uniós forrásokból, a probléma megoldására a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) tárgyalásokat kezdeményezett az MFB Zrt.-vel - mondta a Napi Gazdaságnak Homolya Róbert, az NFÜ végrehajtási elnökhelyettese.

Hozzátette, hogy a KEOP-pályázatok keretében még sok mélyépítési megrendelés vár az építőiparra: nyár végéig több lépcsőben mintegy 250 milliárdos szennyvízhálózat-építési projekt kerülhet a piacra. A megvalósulásban a kedvezményezetti önerő megléte a legfőbb kérdés, ennek a biztosítására az NFÜ már tárgyalni kezdett az MFB-vel.

©

A NFÜ tervezi a szállítói előleg mértékének emelését és az alkalmazási kör bővítését a vállalkozások likviditásának javítása érdekében. Az elnökhelyettes elmondta: az ágazat további munkákra számíthat a jövőben indítandó árvízvédelmi, ivóvízminőség-javítási, hulladékgazdálkodási projektek, turisztikai beruházások révén.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!