szerző:
hvg.hu

Az uniós források lehívásának egyik legfontosabb feltétele, hogy a pályázó a szakmailag és formailag egyaránt be tudja futni a nem is olyan egyszerű követelményeket. A pályxázatírás régóta keresett szolgáltatás, de úgy fest még mindig szükség van a képzésre.

Jelentősen nőtt a fejlesztésre szánt európai uniós pályázati kiírások száma, az ütemezés felgyorsítása pedig ez eddiginél nagyobb aktivitást kíván meg a pályázóktól. A rendelkezésre álló 1300 milliárdos keretösszeg kihasználása azonban olyan pályázatokat feltételez, amelyek mögött felkészült szakemberek állnak, akik kezességet tudnak vállalni a benyújtott anyagok szakmai és pénzügyi sikeréért.

A DFT-Hungáriával együttműködve a képzéseket az ESZA Nonprofit Kft. munkatársai tartják. Az EU pályázati képzési programsorozat közvetlen célja, hogy az aktuális időszakban pályázó szervezetek számára, akik uniós fejlesztési forrásból szeretnék megvalósítani projektjeiket magas szintű szakmai felkészültséget biztosítson. A képzések segítséget, támogatást adnak a források lehívásához, elszámolhatóságához és megvalósításához a szükséges kompetenciák erősítésével és fejlesztésével.

A képzéssorozaton az egyik legnagyobb, uniós forrásokat kezelő szervezet munkatársaitól tanulhatja meg a pályázatírás folyamatát. Ennek megfelelően a program olyan témákat érint, mint a pályázatok összeállítása, benyújtása a döntési folyamatig, Szerződéskötés és szerződésmódosítás, Kifizetési kérelmek, szakmai beszámolók és projektfenntartás, valamint Uniós projektek közbeszerzése.