szerző:
hvg.hu

Kávé- és szendvics-automatákkal szereli fel vasúti kocsijait a GYSEV, a fejlesztés az összes kocsit érinti, így az InterCity-k, valamint a gyors-, és személyvonatok utasai is komfortosabb körülmények között érhetik el úti céljukat a jövőben - írta közös közleményében a GYSEV és a MÁV. Ha beválik a rendszer, a MÁV-Start vasúti kocsijait is ilyen automatákkal szerelhetik fel.

A vonatokra júniustól minden hónapban olvasnivaló is kerül: a GYSEV Magazin a vasúttársasággal kapcsolatos híreket, a régió turizmusával kapcsolatos információkat valamint az utasok kikapcsolódását segítő rovatokat is tartalmaz - olvasható a közleményben.

A GYSEV a regionális és az InterCity-közlekedésben részt vevő vasúti kocsikat, motorvonatokat is kávé- és szendvics-automatákkal látja el. Az egyik hazai kávéautomata forgalmazó céggel kötött megállapodás értelmében a gépeket a cég biztosítja, ők is töltik fel az automatákat.

A GYSEV szakemberei végzik el a biztonságos beszerelést és a vasúttársaság biztosítja a szükséges áramforrást. Az automaták üzemeltetése így a vasúttársaságnak nem kerül plusz költségébe. Amennyiben a most kezdődő próbaüzem sikeres lesz, a jövőben a GYSEV összes vasúti kocsijába kerül kávé és szendvics automata.

Amennyiben a GYSEV-nél kedvezőek lesznek a tapasztalatok, a MÁV-Start vasúti kocsijait is automatákkal szerelhetik fel. „Bízom abban, hogy az utasok kedvezően fogadják a GYSEV újítását” – idézi a közlemény Ungvári Csabát, a MÁV-Start vezérigazgatója. „Június 15-én ugyanis megszűnik az InterCity járatainkon a büfékocsi. A kávé és szendvics automaták pedig kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy utasainknak a jövőben is minőségi büfé jellegű szolgáltatást nyújtsunk a korábbi költségek töredékéért” – tette hozzá.

Dávid Ilona, a GYSEV elnöke és a MÁV elnök-vezérigazgatója szerint örvendetes, hogy a két vasúttársaság közösen próbál tenni az utasok kényelméért. „A GYSEV-nél és a MÁV-nál is kötelességünk minden lehetőséget megragadni, hogy a vasúti közlekedést népszerűbbé tegyük. Ebben a hosszú folyamatban lehet egy apró, de fontos mérföldkő a kávé és szendvics automaták beszerelése, hiszen természetes, hogy egy hosszabb utazás alatt megéheznek az utasaink, vagy pl. munkába menet szívesen isznak egy kávét, frissítőt” – mondta Dávid.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!