szerző:
hvg.hu

Adóellenőrök törtek a Docler Holdingra, a Lánchíd Rádió szerint a hatóság több mint 100 embere szállta meg a világ legnézettebb pornóoldalát is működtető társaság irodáit. Az adóellenőrök a Docler szerint a cégcsoport egyik adófizető vállalata iránt érdeklődtek, a cég szerint mivel kiemelt adózók, ezért nem lepődtek meg az ellenőrzésen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei megszállták a Docler Holding irodáit – értesült a Lánchíd Rádió. Információik szerint a hatóság több mint 100 embere hatolt a cég irodáiba, ahol több számítógépet is lefoglaltak és a vállalat számláit is ellenőrzik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője, Sárközi Andrea megerősítette a Lánchíd Rádió értesülését, de részleteket nem közölt.

A Docler Holding internetes tartalomfejlesztéssel foglalkozik, de szexuális tartalmú és jóslással foglalkozó portálok is az érdekeltségébe tartoznak. A vállalkozás üzemelteti a világ legnézettebbnek tartott pornószájtját is LiveJasmin.com címen. A napokban arról adtak hírt, hogy felhőszolgáltatásba fektetnek, korábban pedig luxusáruház projektbe fogott a csoport. A cég honlapján található információk szerint a Doclerhez köthető a magyar jégkorong meghatározó csapata, a Dunaújvárosi Acélbikák.

A Docler szerda este közleményben reagált a hírre. Magyarázatuk szerint mivel kiemelt adózónak számítanak, ezért "nincs semmi meglepő abban, hogy a magyar adóhatóság ellenőrzést tartott az irodaházban". "Csak idén már több tucat adóellenőrzésen van túl a cégcsoport, a NAV munkatársai rendszeres látogatói az irodaháznak, múlt héten is itt jártak. Ahogy eddig, úgy most is az adóhatóság rendelkezésére álltak munkatársaink" - közölték.

Az adóellenőrök a Docler szerint a cégcsoport egyik adófizető vállalata iránt érdeklődtek. "A cégcsoport fennállása óta nem kapott elmarasztalást egyetlen korábbi APEH illetve NAV vizsgálat során" - írják hozzátéve, hogy a sajtóhírekkel ellentétben "informatikai eszközöket, számítógépeket, szervereket a NAV munkatársai nem vittek el az irodaházból".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!