Adóellenőrök rohanták le a pornóholdingot

2012. szeptember 12., szerda, 17:22 • Utolsó frissítés: 2012. szeptember 12., szerda, 20:20
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Adóellenőrök törtek a Docler Holdingra, a Lánchíd Rádió szerint a hatóság több mint 100 embere szállta meg a világ legnézettebb pornóoldalát is működtető társaság irodáit. Az adóellenőrök a Docler szerint a cégcsoport egyik adófizető vállalata iránt érdeklődtek, a cég szerint mivel kiemelt adózók, ezért nem lepődtek meg az ellenőrzésen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei megszállták a Docler Holding irodáit – értesült a Lánchíd Rádió. Információik szerint a hatóság több mint 100 embere hatolt a cég irodáiba, ahol több számítógépet is lefoglaltak és a vállalat számláit is ellenőrzik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője, Sárközi Andrea megerősítette a Lánchíd Rádió értesülését, de részleteket nem közölt.

A Docler Holding internetes tartalomfejlesztéssel foglalkozik, de szexuális tartalmú és jóslással foglalkozó portálok is az érdekeltségébe tartoznak. A vállalkozás üzemelteti a világ legnézettebbnek tartott pornószájtját is LiveJasmin.com címen. A napokban arról adtak hírt, hogy felhőszolgáltatásba fektetnek, korábban pedig luxusáruház projektbe fogott a csoport. A cég honlapján található információk szerint a Doclerhez köthető a magyar jégkorong meghatározó csapata, a Dunaújvárosi Acélbikák.

A Docler szerda este közleményben reagált a hírre. Magyarázatuk szerint mivel kiemelt adózónak számítanak, ezért "nincs semmi meglepő abban, hogy a magyar adóhatóság ellenőrzést tartott az irodaházban". "Csak idén már több tucat adóellenőrzésen van túl a cégcsoport, a NAV munkatársai rendszeres látogatói az irodaháznak, múlt héten is itt jártak. Ahogy eddig, úgy most is az adóhatóság rendelkezésére álltak munkatársaink" - közölték.

Az adóellenőrök a Docler szerint a cégcsoport egyik adófizető vállalata iránt érdeklődtek. "A cégcsoport fennállása óta nem kapott elmarasztalást egyetlen korábbi APEH illetve NAV vizsgálat során" - írják hozzátéve, hogy a sajtóhírekkel ellentétben "informatikai eszközöket, számítógépeket, szervereket a NAV munkatársai nem vittek el az irodaházból".

SSI Schäfer megnyitotta online webáruházát
SSI Schäfer megnyitotta online webáruházát

A piacvezető raktártechnikai cég megnyitotta online webáruházát Magyarországon is. Látogasson el a webáruházba és böngésszen több száz termék közül!

Hirdetés


Adóellenőrök rohanták le a pornóholdingot
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hogy lett két aggódó pécsi apukából Oscar-díjas?

Hogy lett két aggódó pécsi apukából Oscar-díjas?

Két pécsi belsőépítész olyan újfajta orrszívó készüléket fejlesztett ki, ami idén elnyerte a dizájn Oscar-díjának számító Red Dot díjat is.

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X