szerző:
MTI

Új gyártócsarnokkal bővítette telephelyét az acélszerkezeteket gyártó, valamint ipari gázok és acélalapanyagok kereskedelmével foglalkozó nyíregyházi Magyar Acélművek Kft.

A 188 millió forint értékű, 50 százalékban uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházást keretében épített új, 1200 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokban a jövőben acélszerkezetek gyártásával foglalkoznak majd.

A 2003-ban családi vállalkozásként indult kft. eddig egy 700 négyzetméteres üzemegységben gyártotta a termékeit tíz munkavállalóval, a fejlesztés eredményeként azonban további tizenkét embernek biztosítanak munkalehetőséget.

Egy németországi acélhengermű, a Salzgitter Mannesman Stahlhandel kelet-magyarországi raktárpartnereként is tevékenykedő Magyar Acélművek Kft. saját nettó árbevétele évek óta meghaladja az 1 milliárd forintot, a német cég nevében értékesített termékekkel együtt összforgalma éves szinten eléri a 2,5 milliárd forintot. A táraság mérleg szerinti eredménye 2011-ben több mint 83 millió forint volt, amely csaknem 20 millió forinttal haladja meg a 2010-es eredményt.