szerző:
MTI

Március 10-e után hozza nyilvánosságra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy milyen új pénztárgépeket szerezhetnek be a kereskedők, amelyekkel folyamatos kapcsolat teremthető a vállalkozó és az adóhatóság adatbázisa között – számol be a Népszava keddi számában.

A lap szerint pillanatnyilag a kereskedők, vendéglátósok nem tudják pontosan, hogyan, honnan és főként mikortól lehet majd beszerezni a szükséges szoftvert. Az is kérdés, hogy százezres nagyságrendben mennyi idő alatt lehet hozzájutni ezekhez a berendezésekhez.

A kormányzat már ebben az évben 95 milliárd forintos többlet-áfabevételre számít a pénztárgépek és a NAV közötti közvetlen adatforgalmazástól. A csere több hónapos csúszása azonban kérdésessé teszi, hogy valóban befolyik-e majd ez az összeg – írja a Népszava.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!