szerző:
hvg.hu

Még a közvetlen nyári szezon beindulása előtt megnyitja skopjei járatát a Wizz Air – egyelőre Stockhlomból, de fontolgatják a közvetlen budapesti járat elindítását is.

Május első péntekén – amely az ortodox nagypéntek is egyben – indítja a Wizz Air kilencedik járatát a macedón fővárosba – a stockholmi Skavsta repülőtérről. A heti két – hétfői és pénteki – járatra már árulják a jegyeket – írja a balkans.com. A járat igazi ingázójáratnak tűnik. A svéd főváros immár a kilencedik desztináció Skopjéból, ahol a légitársaság ezen a télen nyitott bázist. A Macedóniából induló desztinációk közül a svédek a legnépszerűbbek, a Malmőbe közlekedő gépek jó ideje teltházzal közlkednek.

Úgy fest, a Wizz Air jelentősebb terjeszkedésbe fog(ott) a Balkánon, nyáron telepíti Belgrádba második repülőgépét és a honlap szerint a jövő téli menetrendben új járatok is felbukkanhatnak a volt Jugoszlávia területéről. Emellett fontolgatja a Budapest-Skopje közvetlen járat 2013 novemberi beindítását is, amely a turisták mellett az átszálló utasokra is számítana. Korábban a Malév jelentős átszálló forgalmat bonyolított Skopjétól Nyugat-Európa felé. A Wizz Airnek Skopjében meg kell küzdenie az Austrian Airlines-szel, a Croatia Airlines-szel, illetve az Adria Airways-zel, valamint a Jat Airways-zel, amelyet hozzávetőleg 80 ezer utas használ főleg Belgrádba. A magyar társaság kezdetben 120, majd 135, illetve 150 ezer utasra számít ezen a járaton.