Nagyon nyomul a Balkánon a Wizz Air

2013. március 08., péntek, 17:49 • Utolsó frissítés: 2013. március 08., péntek, 17:59
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Még a közvetlen nyári szezon beindulása előtt megnyitja skopjei járatát a Wizz Air – egyelőre Stockhlomból, de fontolgatják a közvetlen budapesti járat elindítását is.

Május első péntekén – amely az ortodox nagypéntek is egyben – indítja a Wizz Air kilencedik járatát a macedón fővárosba – a stockholmi Skavsta repülőtérről. A heti két – hétfői és pénteki – járatra már árulják a jegyeket – írja a balkans.com. A járat igazi ingázójáratnak tűnik. A svéd főváros immár a kilencedik desztináció Skopjéból, ahol a légitársaság ezen a télen nyitott bázist. A Macedóniából induló desztinációk közül a svédek a legnépszerűbbek, a Malmőbe közlekedő gépek jó ideje teltházzal közlkednek.

Úgy fest, a Wizz Air jelentősebb terjeszkedésbe fog(ott) a Balkánon, nyáron telepíti Belgrádba második repülőgépét és a honlap szerint a jövő téli menetrendben új járatok is felbukkanhatnak a volt Jugoszlávia területéről. Emellett fontolgatja a Budapest-Skopje közvetlen járat 2013 novemberi beindítását is, amely a turisták mellett az átszálló utasokra is számítana. Korábban a Malév jelentős átszálló forgalmat bonyolított Skopjétól Nyugat-Európa felé. A Wizz Airnek Skopjében meg kell küzdenie az Austrian Airlines-szel, a Croatia Airlines-szel, illetve az Adria Airways-zel, valamint a Jat Airways-zel, amelyet hozzávetőleg 80 ezer utas használ főleg Belgrádba. A magyar társaság kezdetben 120, majd 135, illetve 150 ezer utasra számít ezen a járaton.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés


Nagyon nyomul a Balkánon a Wizz Air
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
34 magyar ötlet is indul a 46 millió forintos versenyen

34 magyar ötlet is indul a 46 millió forintos versenyen

Négy kontinens csapatai szállnak versenybe a nemzetközi ötletversenyen, a legtöbben Németországból, Macedóniából és Magyarországról pályáztak.

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X