szerző:
MTI

Megkapták a jogerős működési engedélyt az Olajág Otthonok.

Véget érni látszik a budapesti Arany Alkony idősotthonok kálváriája; a fővárosi kormányhivatal április elsejével megadta a jogerős működési engedélyt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által alapított Olajág Otthonoknak, ezzel hosszú évek után egy kézben egyesült az ingatlanok tulajdonjoga és az üzemeltetése - írta hétfői számában a Népszabadság és a Magyar Nemzet.

A Népszabadság azt írta: a Chábád Lubavics zsidó mozgalomhoz kötődő EMIH vezetői a múlt héten kapták kézhez a működési engedélyről szóló jogerős határozatot. Elsőként az otthonok ezerháromszáz lakóját és hatszáz dolgozóját értesítették, vasárnap pedig személyesen is végigjárták az intézményeket, hogy megnyugtassák az idős embereket. 

A Magyar Nemzetnek Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője azt nyilatkozta: abban bíznak, hogy a másodfokon eljáró Emberi Erőforrások Minisztériumának döntésével megszűnik a lakók részéről az elégedetlenség, és újra nyugodtan tölthetik mindennapjaikat. Emlékeztetett arra is, hogy korábban az engedélyt azért vonták vissza, mert vizsgálataik szerint az eddigi fenntartó anyagi háttere bizonytalanságokkal teli és adósságokkal terhelt volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!