szerző:
hvg.hu

Itt egy kalkulátor, amelyik megmondja, hogy ki mennyit kaszál, amikor a Google vagy a Yahoo megveszi a cégét.

Itt egy eszköz, amellyel ki lehet számolni egy startup befektetési köreit és a majdani exitet, úgyhogy ha jön a mail a Facebooktól vagy a Yahoo-tól, hogy “Ma van a mázlis nap, megvennénk a cuccot“, akkor pontosan tudni lehet, mennyi della folyik majd be a bankszámlára. A kalkulátor ötletgazdája a SmartAsset, egy Y-Combinator által finanszírozott Startup.

Az eszköz egyébként arra is használható, hogy nagyjából világos legyen, hogy az egyes befektetési körök során körülbelül mit is jelent majd az alapítók eredetileg 100 százalékos részesedésének a felhígulása.

További részleteket itt lehet olvasni, a kalkulátort pedig itt lehet kipróbálni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!