szerző:
hvg.hu

Az eredetileg tervezett négy helyett kétszer annyi alapkezelő kaphat egyenként 3 milliárd forint forrást a Jeremie III-ból.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap Alprogramja című (GOP-2013-4.3/B kódszámú) pályázati felhívásra beérkezett pályázati anyagok értékelését lefolytatta és meghozta döntését. A kedvezményezettekről szóló döntés többszöri csúszást követően született meg.

A Jeremie III-ból kimaradnak a közép-magyarországi régióban dolgozó cégek, ahogy a Jeremie I. és II. programok nyertesei sem indulhatnak a kiíráson. Ezen kívül a hajógyártásban, valamint a szén- és az acéliparban, illetve a pénzügyi ágazatban tevékenykedőket is kizárták a támogatásból.

Tekintettel a beadott pályázatok jelentős számára és magas szakmai színvonalára, az eredeti négy alap helyett nyolc alapkezelő részére látnak lehetőséget egyenként három milliárd forint forrás biztosítására, az alábbiak szerint.

A nyertes alapkezelők a következők:
1. Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.
2. Perion Invest Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.
3. Tőkepartner Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.
4. Dinamo Ventures Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.

Az Európai Bizottság kockázati tőkeprogram keretemelésének jóváhagyására tekintettel, az alábbi függő feltétellel nyertesként hirdetik ki további négy alapkezelőt, amelyek az értékelés során az 5.-8. helyen végeztek. A közvetítői szerződés megkötésének feltétele a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság jóváhagyó határozata a szükséges forrásátcsoportosításhoz:

5. Hemisphere Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.
6. PBG FMC Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.
7. Valor Capital Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.
8. Core Venture Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!