Lebuktak az uniós pénzt csapoló cégvezetők

2013. július 31., szerda, 14:10 • Utolsó frissítés: 2013. július 31., szerda, 15:16
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Letartóztattak két cégvezetőt, akik európai uniós pályázati pénzből terveztek logisztikai központot megvalósítani, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozása kiderítette, hogy a több mint hétszázmilliós támogatás felhasználását igazoló számlák hamisak, ahogy a projekt készültségi állapotát igazoló jelentés is – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Egy Csongrád megyei gazdasági társaság logisztikai központok és szolgáltatások megvalósítására nyújtott be pályázatot, a másfél milliárd forintos beruházáshoz az önerőt kölcsönfelvétellel igazolták. A több mint hétszázmillió forint támogatást elnyerő cég egy bajai nagyvállalkozó tulajdonába került, aki az első körben kiutalt 220 millió forint pályázati pénz jelentős részével kiszállt a kft.-ből. Az új tulajdonos a beruházást Csongrád megye helyett egy Somogy megyei faluba helyzet át, és újabb százmilliós összeg kifizetését kérte. Ehhez a projekt készültségi állapotát igazoló jelentést és fiktív számlákat nyújtott be. A teljesítést műszaki ellenőrként egy kalocsai kft. igazolta. 

A pénz kiutalását azonban nem engedélyezték. Kiderült, hogy egyik tulajdonosnak sem állt szándékában a logisztikai központ megvalósítása, céljuk egyértelműen a pályázati pénz megszerzése volt. Logisztikai központ helyett mindössze drótkerítést húztak az építési terület köré, ahol kisebb földmunkát végeztek. Az ügyben fiktív számlákat kiállító, valamint a teljesítést igazoló embereket is kihallgatták költségvetési csalás gyanúja miatt.

 

 

 

 

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés


Lebuktak az uniós pénzt csapoló cégvezetők
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X