szerző:
MTI/Világgazdaság

Az előzetes várakozások szerint mintegy ötezer vállalkozás élhet majd az e-útdíj megfizetésére igényelhető kedvezményes forgóeszközhitel lehetőségével, a kihelyezett összeg elérheti a 10 milliárd forintot – olvasható a keddi Világgazdaságban.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a lapnak azt mondta, egyre inkább tarthatónak tűnik a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott felkérést követően két hónapon belülre – augusztus első felére – ígért indulás. 

A társaság weboldalán már megtalálhatók a használatarányos útdíjfizetéshez kidolgozott forgóeszközhitellel kapcsolatos lényeges információk, valamint az igényléshez szükséges dokumentumok listája is, ami alapján a fuvarozók megkezdhetik a felkészülést a hiteligénylés benyújtására – közölte.

A 4 százalékos állami kamattámogatás mellett nyújtott kedvezményes forgóeszközhitel nettó kamata legfeljebb BUBOR+1,5 százalék lehet. A KAVOSZ által kidolgozott konstrukció keretében a vállalkozások az általuk üzemeltetett, útdíj fizetésére kötelezett gépjárművek után kamiononként legfeljebb egymillió forintos rulírozó forgóeszközhitelhez juthatnak. 

A hitel futamideje egy év, és új hitelszerződés megkötésével kétszer meghosszabbítható. A hiteligényléseket a területi kereskedelmi és iparkamarák, a VOSZ, valamint a KAVOSZ irodáiban fogadják be országszerte mintegy 70 ponton.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!