szerző:
hvg.hu

Pénzügyi tanácsadói, befektetési szolgáltatási tevékenységbe fog a Szabad Föld kiadója, a Geomédia Zrt. - közölte a Napi Gazdaság. A cég néhány magánszeméllyel társulva a közelmúltban létrehozta a Geo Professional Portfolio Zrt.-t, amelynek vezérigazgatója az a Pacsi Zoltán, aki egykor az Állami Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet és a BÉT-et is vezette, valamint a Magyar Tőkepiac első főszerkesztője volt.

A Geo Professional Portfolio Zrt. a klasszikus brókeri tevékenységek közül csak egyet, az egyéni portfóliók kezelését végzi majd, vagyis sem bizományos ügyletekből, sem saját számlás tevékenységből, sem pedig értékpapír-kibocsátásban való közreműködésből nem veszi ki a részét − mondta a Napi Gazdaságnak Pacsi Zoltán.

Pacsiék a lap szerint főleg azokra számítanak, akik a jelen gazdasági környezetben, illetve a banki kamatok csökkenése mellett befektetési lehetőséget keresnek − a vezérigazgató szerint ezek száma növekszik − a csökkenő betéti kamatoknál és állampapírkamatoknál nagyobb hozam reményében, de bizonyos kockázat bevállalásával készek pénzük egy részét náluk elhelyezni.

A céget nemrég jegyezte be a cégbíróság, és a szükséges dokumentumokat szeptember közepére adhatják be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez. Arra számítanak, hogy néhány hónapon belül megkezdhetik tevékenységüket. Ennek során pedig támaszkodni akarnak a vállalatcsoport médiaérdekeltségeire.

A médiapiacon az utóbbi időben bekövetkezett változások, a példányszámok csökkenése, illetve a hirdetési bevételek mérséklődése arra készteti a médiavállalkozásokat, így a Geomédia Zrt.-t is, hogy új lehetőségek után nézzen. Tulajdonosi döntés alapján így jutottak el az említett befektetői tevékenységhez − indokolta a Napi Gazdaságnak a portfólió kiszélesítésére vonatkozó tervüket Földes Ádám, a Geomédia Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A Geomédia fő tevékenysége tehát továbbra is a média, a társaság adja ki a közel 80 ezres előfizetői körrel rendelkező Szabad Földet , amelyet a hivatalos adatok szerint 234 ezren olvasnak.