szerző:
MTI

Ezer új munkahely jön létre Zalaegerszegen, a Flextronics 600 fős létszámbővítést valósít meg a következő hónapokban, a megyeszékhelyen működő vállalkozások pedig összesen további 400 új munkahelyet teremtenek.

Az elektronikai multi 600 fős bővítési terveit egy konferencián jelentették be Zalaegerszegen. A Flextronics 600 fős bővítése mellett további három vállalkozás összesen 250 új álláshelyet hoz létre a városban. A Zalaco Sütőipari Zrt. 1,3 milliárd forintos beruházással 51 új munkahelyet, az Edelmann 4,5 milliárd forintos ráfordítással további 100 új munkahelyet teremt az északi ipari parkban. Az ADA bútoripari cég a déli ipari területen 3 milliárd forintos beruházással 100 új munkahelyet létesít.

Az önkormányzat tárgyalásokat folytat egy helyi gépipari céggel is, így a tervek szerint a következő évben további 150 ember foglalkoztatása valósul meg. Korábban a Nova Bútor Kft. – amely kedvezményes áron, 35 millió forintért vásárolta meg a bővítéséhez szükséges területet a város déli ipari parkjába. A cég vállalása szerint legalább 510 millió forint beruházással hoz létre gyártóüzemet, ahol két éven belül legalább száz embert foglalkoztat és a két év alatt összesen 560 millió forintos árbevételt is garantál.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár a konferencián elmondta, hogy a kormányzat kiemelt stratégiai célja a kis- és középvállalkozások (kkv) támogatása, a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 60 százalékát e szektor fejlesztésére fordítják.