szerző:
hvg.hu

Unicumos üvegek között mosakodott önfeledten egy nem túl nagy patkány az Ó utca és a Bajcsy-Zsilinszky sarkán található bolt kirakatában.

Egy VI. kerületi Coop üzlet kirakatában patkányt videózott a 444 olvasója.

A bolt üzletvezetője nem tud patkányfertőzöttségről, szavai szerint ő lenne az első, aki "sikítva futna ki", ha a boltban patkány lenne. Nem engednek be még egeret, csótányt sem – mondta. Az üzletben havonta tartanak patkányirtást.

A tulajdonos a lapnak azt mondta, nem tudja, mikor járt patkányirtó csapat utoljára a boltban, de a számlák alapján idén már volt egyszer rágcsálóirtás. A tulajdonos is azt tapasztalja, hogy az utóbbi 10 évben nagyon elszaporodtak a patkányok Budapesten, és nem tudja, mit lehetne tenni azon kívül, hogy irtja őket az ember.

"Hiába irtjuk ki, bejön megint. A csatornákban lakik" – fogalmazott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!