szerző:
hvg.hu

Unicumos üvegek között mosakodott önfeledten egy nem túl nagy patkány az Ó utca és a Bajcsy-Zsilinszky sarkán található bolt kirakatában.

Egy VI. kerületi Coop üzlet kirakatában patkányt videózott a 444 olvasója.

A bolt üzletvezetője nem tud patkányfertőzöttségről, szavai szerint ő lenne az első, aki "sikítva futna ki", ha a boltban patkány lenne. Nem engednek be még egeret, csótányt sem – mondta. Az üzletben havonta tartanak patkányirtást.

A tulajdonos a lapnak azt mondta, nem tudja, mikor járt patkányirtó csapat utoljára a boltban, de a számlák alapján idén már volt egyszer rágcsálóirtás. A tulajdonos is azt tapasztalja, hogy az utóbbi 10 évben nagyon elszaporodtak a patkányok Budapesten, és nem tudja, mit lehetne tenni azon kívül, hogy irtja őket az ember.

"Hiába irtjuk ki, bejön megint. A csatornákban lakik" – fogalmazott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!