szerző:
hvg.hu

A 15-20 fős szerkesztőség az utóbbi hetekben 4-5 fővel csökkent, ami már a lapkészítést is hátráltatja. Az új jobbos napilapnak kinézett Napi Gazdaságnál kész tényként kezelik, hogy Liszkay Gáborék átveszik a vezetést. A Simicska-birodalomból kilépett vezetők még korrektort és tördelőt is a Magyar Nemzettől igazolnak át.

A Habony Árpád-féle médiaalapításról közölt cikket a csütörtöki Népszabadság.

Mint arról a hvg.hu is beszámolt, április 9-én megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-t, amely a feje lesz a most szerveződő médiacsaládnak, az 50 százalékos tulajdonos pedig nem más, mint Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója. A holdingcég másik fele Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt, és akit a kormányfő "személye körüli” államtitkárnak is neveztek.

A Népszabadság szerint ugyanakkor nem a Habony-féle vállalat fogja kiadni az új politikai napilapot, hanem várhatóan Liszkay Gáborhoz, a Magyar Nemzet volt főszerkesztőjéhez kerülnek át a kiadói jogok. Liszkay februárban a Simicska-médiabirodalom több más vezetőjével együtt azért mondott fel, mert nem volt hajlandó a reklámadó miatt támadni Orbán Viktort és a kormányt.

©

A lap szerint a Napi Gazdaságban már kész tényként kezelik, hogy Liszkay, Csermely Péter és Villányi Károly veszi át a vezetést, és emiatt az elmúlt hetekben négy vagy öt újságíró, illetve szerkesztő mondott fel a 15-20 fős szerkesztőségből. Az emberhiány miatt már a lapkészítés is hátrányt szenved.

Liszkayék egy hónapja kezdték el az új napilap szervezését. Sokan a Magyar Nemzettől igazolnak át: az újságírók mellett még tördelőket és korrektorokat is igazolnak onnan. Ők a jövő héten kezdenek a Napi Gazdaságnál, ahol május 1-jével kezdődik a nagy átalakítás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!