szerző:
hvg.hu

Májustól olcsóbb lett a Napi Gazdaság, amelyet nemrég vásárolt meg a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztője, a Simicska-médiabirodalomból kiszálló Liszkay Gábor.

Csökkentette példányonkénti árát május 1-jével a Napi Gazdaság, amely július 1-től az előfizetési díjait is jelentősen csökkenti.

A már korábban beharangozott árváltozás újabb lépést jelent az egykori gazdasági és pénzügyi témákkal foglalkozó napilap villámgyors átalakításában.

©

A kiadványt múlt hónapban vásárolta meg a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, Liszkay Gábor, aki "lelkiismereti okokra" hivatkozva még februárban mondott fel többekkel együtt a Simicska Lajoshoz tartozó lapnál.

Az új tulajdonos Csermely Pétert, volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki a lap élére, amely már az első számai egyikében új szlogennel és konkrét politikai állásfoglalással jelent meg.

Liszkay akkor levélben köszöntötte az olvasókat, amelyben azt írta, a következő hónapokban a lapot jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal kívánják kibővíteni, az átalakítás pedig a nyár végén fejeződik be, ekkor új nevet is kap majd a lap.

"Az új napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz" – erősítették meg ismét.

A Napi Gazdaság címoldalán a lap meghatározásaként korábban üzleti és pénzügyi hírlap szerepelt, ehelyett ma már a közéleti és üzleti napilap megnevezés olvasható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!