szerző:
hvg.hu

Megveszi a Libri-Shopline csoport a Jelenkor kiadót - derül ki a Magyar Nemzet hétfői számából.

A Libri-Shopline csoport megveszi a Jelenkor szépirodalmi kiadót - derül ki a Magyar Nemzetben a Libri Kiadó vezetőjével és a Jelenkor korábbi vezetőjével készített interjúból.

A Libri Kiadó vezetője, Sárközy Bence az interjúban elmondta, hogy a pécsi Jelenkor a válság után független kiadóként nehézségekkel szembesült, a Libri mögött lévő gazdasági erővel akarnak segíteni rajta, miközben mindenben együtt kívánnak működni a kiadót fölépítő Csordás Gáborral.

Csordás azt mondta, nagy szerencséjük, hogy bekerülhetnek a Libri-Shopline csoportba, máskülönben a vegetálás volna a sorsuk.

Sárközy szerint a főként kortárs magyar irodalmat gondozó Jelenkorban hatalmas értékek vannak, és a Libri hozzátenné ehhez a saját szépirodalomban elért teljesítményét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!