szerző:
hvg.hu

Megveszi a Libri-Shopline csoport a Jelenkor kiadót - derül ki a Magyar Nemzet hétfői számából.

A Libri-Shopline csoport megveszi a Jelenkor szépirodalmi kiadót - derül ki a Magyar Nemzetben a Libri Kiadó vezetőjével és a Jelenkor korábbi vezetőjével készített interjúból.

A Libri Kiadó vezetője, Sárközy Bence az interjúban elmondta, hogy a pécsi Jelenkor a válság után független kiadóként nehézségekkel szembesült, a Libri mögött lévő gazdasági erővel akarnak segíteni rajta, miközben mindenben együtt kívánnak működni a kiadót fölépítő Csordás Gáborral.

Csordás azt mondta, nagy szerencséjük, hogy bekerülhetnek a Libri-Shopline csoportba, máskülönben a vegetálás volna a sorsuk.

Sárközy szerint a főként kortárs magyar irodalmat gondozó Jelenkorban hatalmas értékek vannak, és a Libri hozzátenné ehhez a saját szépirodalomban elért teljesítményét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!