szerző:
hvg.hu

A Jaffa és a Scolar kiadó a jövőben a Libri-Shopline csoport tagjaként, de szakmailag önállóan, a jelenlegi ügyvezetés irányítása alatt működik majd. Előbbiben 50, utóbbiban 49 százalékos részesedést szerzett a Libri-Shopline.

Két új taggal bővült a Libri-Shopline kiadói portfóliója - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kiadott közleményben.

A Jaffa és a Scolar kiadó csatlakozott a Libri-Shopline csoporthoz több hónapos tárgyalássorozat eredményeként.

©

A pénteken lezárt tranzakciók eredményeként a társaság 49 százalékos részesedést vásárolt a Scolar és 50 százalékosat a Jaffa Kiadóban. Mindkét kiadó a jövőben a Libri-Shopline csoport tagjaként, de szakmailag önálló, független entitásként, a jelenlegi ügyvezetés irányítása alatt működik majd.

A Libri-Shopline középtávú tervei között további kiadói akvizíció nem szerepel, a csoport a jövőben a kiadói üzletágának organikus fejlesztését tűzte ki célul - olvasható a cég közleményében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!