szerző:
hvg.hu

Nagyon kreatív reklámvideók készültek tavaly, kezdve a szélenergia népszerűsítésével egészen a Carlsberg ingyensöréig, ami az óriásplakát közepéből folyt. Kiválasztottunk párat a legjobbak közül. Nézegessen király reklámvideókat!

Egyik-másik céges reklámszpot idén is mindent vitt, a legjobb klipek közül válogattunk ki néhányt. Ezúttal eltekintettünk a többnyire végtelenül szirupos karácsonyi reklámfilmektől, mint ahogy kihagytuk a társadalmi célú hirdetéseket is.

Telitalálatnak bizonyult az az első látásra kissé unalmasnak is mondható videó, ami egy fiatal pár lakberendezési beszerző IKEA-túráját örökíti meg. A barátnő válogat és vásárol, a pasi unatkozik, ezért a felbukkanó termékek nevével szóvicceket gyárt.

Elképesztően kifinomult, de mégis ütős reklámfilmet dobott be egy szélenergia-társaság.

"Valószínűleg a világ legjobb plakátja" – állítja saját reklámjáról a Carlsberg magán a szóban forgó plakáton. A dán söróriás kijelentésével nehéz lenne vitába szállni, mert a Carlsberg olyat dob ezzel az akcióval, ami valóban rengeteg embert mozgat meg. A plakát közepében levő sörcsapból ugyanis ingyensörhöz juthat bárki – aki persze kiállja a méretes sort.

Egy pocakos YouTube-sztár, Kazim Akboga főszereplésével készített mókás videót legújabb kampányához a Berlini Közlekedési Vállalat. Az „Is mir egal” című szám lényege, hogy a járművezetőknek és az ellenőröknek aztán édesmindegy, hogy ki mit csinál utazás közben, csak egyvalamiért harapnak: ha nincs valakinek jegye, bérlete.

A holland Heinekennel perben álló csíkszentsimoni sörgyár új reklámfilmjében egy erdélyi medve lenyom egy sallert egy fapapucsos fickónak, aki éppen el szeretné venni a helyi székely legény patakvízben hűtött Csíki Sörét.

A Snickers is dobott egy nagyot, reklámklipjében Machete, alias Danny Trejo terrorizálja a családját – amíg nem kap egy csokiszeletet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!