szerző:
MTI

A Graphisoft Park SE leányvállalata, a Graphisoft Park Ingatlanfejlesztő Kft. 10 éves futamidejű, 16,5 millió euró keretösszegű hitelszerződést kötött az Erste Bank Hungary Zrt. -vel a folyamatban lévő fejlesztése finanszírozására - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A hitelszerződés alapján az Erste Bank a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja keretében 4 milliárd forint hitelkeretet és további 5 millió euró piaci hitelkeretet (összesen maximum 16,5 millió eurónak megfelelő összeget) biztosít a Graphisoft Park számára.

A szerződés kiegészül az árfolyam- és kamatkockázatok kezelésére szolgáló fedezeti megállapodásokkal.

A kölcsönből a Graphisoft Park mintegy 8000 négyzetméter új iroda és 300 gépkocsi befogadására alkalmas háromszintes mélygarázs megépítését eredményező fejlesztését finanszírozza. 

A hétfőn megkötött hitelszerződés értelmében a szükséges kiegészítő szerződések megkötésének, a lehívási feltételek maradéktalan teljesítésének és a hitelkeretből történő első lehívás megtörténtének határideje 2016. január 20.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!