szerző:
MTI

A Gyöngyöshalászon megvalósuló ipari telephely létesítésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról hozott rendeletet a kormány, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendelet csak a helyrajzi számokat közli, de minden bizonnyal ezek az Apollo Tyres Hungary Kft. új gyárának a területei.

A beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez, továbbá üzemeltetésének beindításához szükségesek.

Ezekben a kiemelt jelentőségű ügyekben – koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként – a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelölte ki a kormány.

A hatósági eljárásokban a szakhatóság előzetes szakhatósági állásfoglalást köteles kiadni, a közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntések pedig a fellebbezésre való tekintet nélkül végrehajthatók.

A kiemelt jelleg miatt építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye. A rendelet keddtől hatályos.