szerző:
hvg.hu

Amerikai és ázsiai vevők is érdeklődnek az egyik bezárt hazai gumigyártó üzem berendezéseinek megvásárlása iránt – közölte az online árverést lebonyolító Intergavel Kft. Bár a cég nem nevezte meg a gumigyártót, a Michelin Hungáriáról és a Kerepesi úton bezárt gyár eszközeiről lehet szó.

Online aukción adják el az egyik gumigyártó multi bezárt magyarországi egységének gépeit, berendezéseit, logisztikai eszközeit – közölte Kocsis Csaba, az árverést szervező Intergavel Kft. ügyvezetője.

A kft. közleménye szerint amerikai és ázsiai cégek is érdeklődnek a gépek iránt. A gumigyártót nem nevezte meg az Intergavel, de a kiírás szerint az árukat egy Kerepesi út 17. szám alatti telephelyen lehet megnézni, ott pedig a Michelin Hungária működtetett üzemet.

©

Az árverésen több fordulót is tartanak, a licit első fordulója már elindult, a zárás pedig január 21-én lesz. A tételek között szerepelnek úgynevezett konvejor pályák, darupályák, fémmegmunkáló gépek – például köszörűk, gyaluk, horizontális fúró-marók –, és a gumigyártáshoz szükséges speciális berendezések is.

A licit szervezője a hazai vevők érdeklődésére is számít, mert az iparban általánosan használt eszközök – targoncák, emelők, raklapok, ládák, irodabútorok – is szerepelnek a kínálatban. Ezek jellemzően minden árverésen vevőre találnak.

Az összesített kikiáltási ár az első árverési fordulóban meghaladja az 55 ezer eurót, azaz a 12 millió forintot. Az árverésen csak regisztrált felhasználók vehetnek részt, a szervező az üzlet biztonsága érdekében ellenőrzi a jelentkezőket – tették hozzá.

A Michelin Hungária tavaly zárta be a korábban félezer főt foglalkoztató, középkategóriás teherabroncsokat gyártó budapesti üzemét, a volt Taurus-gyárat.

A döntés egy évvel korábbi bejelentésekor a társaság azzal indokolta a lépést, hogy a teherabroncspiacon a válság beköszönte óta 23 százalékos visszaesés történt, a budapesti gyár ezért csak 70 százalékos kihasználtsággal működött, ráadásul egy belső területen, ahol nem volt lehetőség a bővítésre.

A csoport nyíregyházi gyára viszont megmaradt, sőt azt bővítik is, a Michelin pedig tovább működteti a Közép- és Dél-Európát ellátó váci logisztikai bázisát, illetve az alapanyag-kereskedelemmel foglalkozó stratégiai egységét is Tuzséron. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!