szerző:
hvg.hu

A Mészáros&Mészáros Kft. viszonylag olcsón jut az NK Osijeket működtető cég 62 százalékos tulajdonrészéhez, de vállalta azt is, hogy törleszti a klub adósságait, és egy jókora összeget letétbe is helyezett a horvátoknál.

Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia tett vételi ajánlatot a csődközeli helyzetben lévő NK Osijekre, kiderült, hogy Mészáros Lőrinc cége szerez többségi tulajdonrészt a klubban.

A felcsúti polgármester cége, a Mészáros&Mészáros Kft. törleszti az Eszék csaknem egymilliárd forintos adósságát, és kétmillió eurós, azaz 626 millió forintos letétet helyezett el – írta a horvát klub honlapjára hivatkozva a VS.hu és az MNO.hu.

A felcsútiak akkora tulajdonrészt akarnak szerezni a klubot működtető társaságban, ami biztosítja számukra a zökkenőmentes döntéshozatalt. Eddig 62 százalék megvásárlásáról tudtak megállapodni, amiért 320 ezer kunát, azaz 13,1 millió forintot fizetnek.

Mészáros partnere a bizniszben Ivan Mestrovic eszéki üzletember, akinek a postai szolgáltatásokkal foglalkozó cége néhány hónapja kapott engedélyt magyarországi tevékenységre.

©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!