szerző:
MTI

Csak kézipoggyásszal utazhatnak Párizsba és Amszterdamba a Malaysia Airlines utasai két napig, mert "szokatlanul heves ellenszél" fúj azon a légi folyosón, amelyet a légitársaság gépei használnak.

A légitársaság illetékesei kedden Kuala Lumpurban azzal magyarázták a keddi és a szerdai járatokat érintő rendelkezést, hogy repülőgépeik biztonsági okokból hosszabb utat tesznek meg Európába, az egyiptomi légtér felé kerülnek. A hosszabb úthoz több üzemanyag szükséges. Emiatt és az évszakra nem jellemző szokatlanul heves ellenszél miatt korlátozni kényszerülnek a szállítandó csomagok súlyát.

A turista osztály utasai a fedélzetre egy maximum hét kilogramm súlyú poggyászt vihetnek fel, az első osztály utasai két összesen 14 kilogramm súlyút – közölte a légitársaság a Facebookon.

Poggyászaikat természetesen feladhatják az utasok, de azokat másik repülőgéppel fogják Európába szállítani, és később érkeznek meg a célállomásra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!