szerző:
hvg.hu

Román divatmárka próbálkozik Budapesten, a múlt év utolsó napjaiban nyitotta meg szaküzletét az olasz tervezőkkel dolgozó Musette.

Bukarest, Szófia, Bécs, Párizs, New York után Budapest Belvárosában nyitotta meg 29. boltját a román Musette cipő- és táska márka. A cég 1992-ben alakult és már a '90-es években az egyik legfontosabb román divatkereskedővé vált. 2000-ben megnyitotta első gyárát, s egy prémium divatmárka kiépítésébe kezdett, így mára női és férficipők, kézitáskák és további bőr kiegészítők luxus márkájává alakult – írja a Franchiseportal. A cég 2000 és 2015 között kiskereskedelmi üzletláncot épített ki, így jelenleg 29 üzlettel, 5 franchise partnerrel 4 kontinensen van jelen.

A Musette olasz tervezőkkel dolgozik, de a gyártás Romániában folyik. Az alapanyagokat környezettudatos olasz gyáraktól szerzik be. A cég 5 millió eurós forgalommal, 450 munkatárssal dolgozik, s az elmúlt 4 évben 20 százalékos éves növekedési rátát produkált. A többi európai bolt eredményeit alapul véve a tulajdonosok a budapesti üzlettől 700 ezr euró forgalmat várnak.

További részleteket itt lehet olvasni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!