szerző:
hvg.hu

Bár az őszi bejelentés szerint a volt RTL-vezér, Dirk Gerkens vezeti majd a Vajna-féle TV2-t, egyelőre Simon Zsolt és Yvonne Dederick távozó tulajdonos-igazgatók helyett Andy Vajna és az érdekeltségeit összefogó holding ügyvezetője, Kovács Andrea Mária lettek a vezető tisztségviselők.

Mint megírtuk: szerdán a Tv2 Média Csoport Kft. új gazdája Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. lett a cégbíróság döntése szerint. Vajnáék hétfőn adták adták be kérelmüket, miután decemberben kifizették a vételárat.

A 444 pénteken azt írja: bár Andy Vajna októberi sajtótájékoztatóján még azt jelentette be, hogy a volt RTL-vezér, Dirk Gerkens lesz a cég igazgatója, miután az eddig eljáró tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick leköszönő igazgatók távoznak, a friss cégkivonatból mégis az látszik, hogy maga Vajna, illetve Kovács Andrea Mária lettek a cég vezető tisztségviselői, azaz ők írják alá a vállalat szerződéseit.

©

Kovács Andrea Mária a Vajna érdekeltségeit összefogó AV Investments holding ügyvezetője. Az AV Investments alá tartozik nem csak a TV2-t üzemeltető cége, de a RadioPlus Kft. is, amely hamarosan a Roxy Rádió eddig használt frekvenciáján kezd majd sugározni. A holding részei továbbá azok a decemberben létrehozott Vajna-cégek is, amelyek valószínűleg a kormány ingatlanpiaci kedvezményeit igyekszenek majd meglovagolni – részletezi a lap.

Se Dirk Gerkenst nem kommentálta a hírt a 444-nek, se a TV2 sajtóosztálya. A lap menedzsment környékéről származó információi szerint a "vártnál lassabban zajlik Gerkens Magyar Broadcastinggal kötött szerződésének átvitele a TV2-höz".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!