szerző:
MTI

Másfél millió eurót hagyott munkásaira egy nemrég elhunyt olasz dugógyár-tulajdonos.

Váratlan karácsonyi ajándékot kaptak egy olasz gyár alkalmazottjai, akikre összesen 1,5 millió eurót (475 millió forintot) hagyott júniusban elhunyt főnökük, Piero Macchi.

A borosüvegekhez dugókat és címkéket gyártó Enoplastic alapítója 87 éves korában bekövetkezett halála előtt nem sokkal változtatta meg végrendeletét úgy, hogy vagyonából az olasz Alpokban, Varese közelében fekvő Bodio Lomnagó-i gyár 250 alkalmazottja is részesüljön.

"Mindent a felesége, Carla, az édesanyánk intézett el, aki egy megható köszönőlevelet küldött mindenkinek a csekkekkel együtt" – idézte fel Piero Macchi lánya, Giovanna, aki egyben az Enoplastic egyik vezetője.

©

A karácsony előtt érkező csekkek a gyár közelmúltban felvett munkásait fejenként kétezer euróval (mintegy 633 ezer forint), míg a régebbi alkalmazottakat fejenként 10 ezer euróval (3,1 millión forinttal) tették gazdagabbá. Voltak családok, amelyek – ha Piero Macchi tudta róluk, hogy szükséget szenvednek – még többet kaptak.

A jó borokért és a gépekért is rajongó gyáros 1957-ben alapította az Enoplasticot, a vállalat jelenleg évente 2,5 milliárd darab terméket állít elő, amelyeket több mint 80 országba értékesít.

"Mindig is egy nagy családként gondoltunk magunkra, ez a karácsonyi ajándék is ennek a jele" – nyilatkozta a gyár egyik alkalmazottja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!