szerző:
hvg.hu/MTI

A Telekom részvényeinek néhány órán át történő zuhanása a kormány szerződésbontó bejelentése után bár lehetőséget jelenthetett bennfentes kereskedésre, a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank szerint nem történt ilyen.

Az MNB-t Tóth Bertalan szocialista képviselő kérdezte, hogy a Kovács Ákos-ügy kapcsán felmondott szerződések utáni árfolyamesés lehetőséget biztosított-e a csalásra, de Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének tájékoztatása szerint nem igazolódott be a bennfentes kereskedelemre vagy piacbefolyásolásra utaló nyomok után kutató MNB gyanúja – írja a Népszava.

Emlékezetes, miután a távközlési társaság felmondta a Kovács Ákos zenésszel fennálló szponzori megállapodást, a kormányszóvivő előbb azt közölte, hogy a minisztériumok és háttérintézményeik utasítást kaptak, hogy mondják fel Telekom-szerződéseiket, később azonban ezt a mobilinternet-szerződésekre korlátozták. A részvényárfolyamok az első hírre nagyot zuhantak, majd a másodikra emelkedni kezdtek, vagyis aki gyorsan bevásárolt az olcsóbb részvényekből, az mindössze pár órával később már nagy nyereségre tehetett szert.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!