szerző:
hvg.hu

Az ígéret szerint most már lehet igényelni a 10+10 millió forintot.

A kormány részletes tájékoztatást küldött a csok programról a bankoknak – közölte ma a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az új csok – amelynek része a nagy érdeklődést kiváltó, három gyermek után járó 10 milliós támogatás és a hozzá kapcsolt 10 millió forintos kedvezményes hitel is – december 29-én jelent meg a Magyar Közlönyben, majd 48 óra múlva, azaz januártól hatályba is lépett.

A csokot a bankoknál kell igényelni, de a hitelintézetek többsége azzal küzdött, hogy nem tudta befogadni az igényléseket, mert számos részlettel nincs tisztában. Ezt kívánja most orvosolni a minisztérium. Az OTP Bank nemrég azt közölte, hogy február elejétől már folyósítani is tudja a támogatásokat.

Az ügy azért is fontos, mert januártól a régi csok már megszűnt, az újnak pedig nem voltak ismertek a pontos szabályai, ezért egy ideig a régi csokot sem tudták igényelni az ügyfelek. Márpedig akinek tavalyról átnyúló házépítési vagy lakásvásárlási ügye van, annak fontos lehet a csokhatáridők betartása, vagyis a papírok időben való leadása.

A minisztérium szerint „a pénzintézetek így már minden tudással bírnak ahhoz, hogy a hozzájuk érkező kérelmeket elbírálhassák”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!