szerző:
hvg.hu

A hivatalos adatok szerint Lázár János apja és nagybátyja is szerzett már földet a liciteken.

Lázár János apja is vásárolt a földárveréseken: egy 10 és egy 4 hektáros terület lett az övé Hódmezővásárhelyen két decemberi árverésen, előbbi 29,4, utóbbi 8,2 millió forintért – derül ki a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) adataiból, melyre a Vs.hu hívta fel a figyelmet.

A miniszter édesapja eddig összesen 37,6 milliót költött földvásárlásra.

Lázár támogatta az állami földek értékesítését, amelyek tavaly ősszel kezdődtek meg, és több helyen a kormánypárthoz közel állóknak juttattak hatalmas földterületeket. Például Mészáros Lőrincéknek majd 1400 hektár jutott, Tiborcz István is több száz hektárt vásárolt, miközben a kormányfő kegyeiből kiesett Simicska Lajosék földeket veszítettek.

A miniszternek is vannak földjei: a vagyonbevalásába közel 78 hektárnyi szántót, legelőt és erdőt írt be, összesen 18 darabot. Ezen kívül kis részesedése van a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben, amely jelentős állami földterületeket bérel. A cég Lázár nagybátyjának érdekeltsége, aki korábban 1300 hektár állami föld bérleti jogát nyerte el, az árveréseken pedig 115 hektárt vett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!