szerző:
hvg.hu

Visszahívja LATTJO dobverő és LATTJO nyelves dob termékeit az IKEA, mert a munkatársak többször is jelentették, hogy a dobverő gumi vége leesik, illetve könnyen lecsavarható, a gumigömböt pedig a kisebb gyermekek lenyelhetik, ami akár fulladást is okozhat. Eddig nem történt baleset.

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy aki korábban LATTJO dobverőt vagy LATTJO nyelves dobot vásárolt, haladéktalanul vegye el azt a gyermekétől és vigye vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol a vételár teljes összegét visszakapja.

©

A termékvisszahívás a cég szerint megelőző céllal történik, mivel IKEA-munkatársak hat esetben jelentették, hogy a dobverő gumi vége leesik, illetve könnyen lecsavarható. Az eltávolított gumigömböt a kisebb gyermekek lenyelhetik, ami akár fulladást is okozhat. Az IKEA eddig egyetlen balesetről sem értesült.

A termékek valamennyi játékbiztonsági előírást betartva készültek, lettek tesztelve és kaptak engedélyt kiskereskedelmi értékesítésre. Mindezek ellenére, későbbi vizsgálatok során olyan további kockázati tényezőkre derült fény, amelyekre a szabványok és előírások nem tértek ki – közölte a cég.

A LATTJO dobverő és a LATTJO nyelves dob 2015. november 1-je óta kapható a világ összes IKEA áruházában. A termékek bármelyik IKEA áruházba visszavihetőek, és a vételár teljes összege visszajár. A teljes pénzvisszafizetéshez nincs szükség a vásárlást igazoló nyugta bemutatására.

További információ található az IKEA weboldalán: www.IKEA.hu, vagy az IKEA telefonos ügyfélszolgálatán, a 06 1 460 31 60-as telefonszámon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!