szerző:
hvg.hu

A győri ETO Parkban zárva a hipermarket, a patika, a könyvesbolt, nem jár a mozgólépcső a legfelső emeletre, a gyaloghíd is lezárva.

Végnapjait éli az önmagát Magyarország első multifunkciós központjaként aposztrofáló győri ETO Park – írja a Magyar Nemzet. A 130 ezer fős városban ez a harmadik pláza, előző tulajdonosa pedig a csődbe ment Quaestor-csoport.

A nyomozó hatóság vagyon-visszaszerzési eljárásban foglalta le tavasszal a győri ETO Parkot és a stadiont, miután a Quaestor-botrány kirobbant. Később a kormány stratégiailag kiemelkedő jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a csődeljárás alatt lévő ETO Park Kft.-t.

©

A pláza kihalt, január 12-ig az ETO-sportbolt sem szolgált ki vásárlókat, a másik sportüzlet eladója szerint a forgalmon az sem dobott, amikor megnyerte a csapat a bajnokságot, lehúzott rácsokat látni, ETO parkos molinóval takart elhagyott üzletek sorjáznak. Zárva a hipermarket, a patika, a könyvesbolt, csak a kézimunkaüzlet, az állateledeles, pár divatbutik, egy-egy játék- és bútorbolt, valamint a pénzváltó tart ki – írja a lap.

A háromszintes épület legfelső emeletére már a mozgólépcső sem jár, az emelet középpontjában emelt gyaloghídon sem lehet átkelni.

A futballpálya egyik végén épült, négycsillagos ETO Park Hotel munkatársaitól a Magyar Nemzet megtudta: a szállodát már nem a Quaestor, hanem az ország számos pontján szállodát működtető Service4You üzemelteti.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!