szerző:
MTI / hvg.hu

Közel 100 fős csoportos létszámleépítés várható a BKV-nál, mivel az új buszüzemeltetési modell miatt harmadával csökkent a buszos üzletág teljesítménye.

A BKV a feladatai átstrukturálására kényszerül, ezért a gazdaságos működés biztosításához szükség van a létszámcsökkentésre – írta közleményében a társaság.

A BKV szerint a cég piaci szerepe a fővárosi közösségi közlekedésben alapvetően megváltozott az elmúlt időszak során. "Ennek oka az utóbbi években bevezetett buszüzemeltetési modell, melynek keretében a szolgáltatás egy részét a BKK Zrt. mint megrendelő kiszervezte. A kiszervezés következtében a BKV Zrt. autóbusz-üzletága a teljesítményének mintegy harmadát elveszítette" – írták.

Hozzátették, a feladatok átstrukturálása, racionalizálása következtében egyes munkakörök megszűnnek, a feladatokat átszervezéssel látják el. A létszámcsökkentés várhatóan 96 munkavállalót érint, jellemzően az autóbusz- és trolibusz-járműkarbantartás területén. Azt is közölték, hogy a társaságnál 2016-ban további költségracionalizálások várhatók.

A közlemény szerint a BKV törekszik arra, hogy elősegítse a létszámcsökkentés által érintett munkavállalók jövőbeni elhelyezkedését, és segítenek majd a dolgozóknak tájékozódni más álláshelyekről.

"A résztvevők szakértőktől kaphatnak tájékoztatást az önéletrajz és motivációs levél általánosan elvárt tartalmi elemeiről, külleméről, segítséget kapnak azok megírásában, kinyomtatásában, valamint tájékoztatást kaphatnak arról, hogy mire kell figyelni egy állásinterjún" – fogalmaztak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!