szerző:
MTI / hvg.hu

Az ukrán cégbíróság bejegyezte az OTP Bank JSC ukrán leánybanknál történt tőkeemelést - közölte az OTP.

Az ukrán leánycég jegyzett tőkéje a tavaly májusi nagyjából 3,7 milliárd hrivnyáról közel 6,2 milliárd hrivnyára emelkedett - közölte az OTP Bank. A 11,65 forintos hrivnyaárfolyammal számolva ez valamivel több mint 29 milliárd forintos tőkeinjekciót jelent.

Az OTP ukrán érdekeltsége a magyar tulajdonos tavalyi első három negyedévi tőzsdei jelentése szerint masszívan veszteséges a növekvő kockázati költségek miatt. Az ukrán bankcsoport IFRS szerinti saját tőkéje 2015-ben a harmadik negyedév végén mínusz 44,5 milliárd forint volt. 

Az ukrán leánybank a krími és kelet-ukrajnai kitettségek kapcsán képzett kockázati költség eredményre gyakorolt negatív hatásával korrigálva 2015 harmadik negyedévében 17,5 milliárd forintos negatív eredményt produkált, ezzel a kilenchavi korrigált veszteség meghaladta a 27 milliárd forintot.

A menedzsment a negyedik negyedévben továbbra is magas kockázati költséggel számolt Ukrajna esetében.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!