szerző:
hvg.hu

Egy máltai franchise cég vette meg a McDonald's romániai érdekeltségeit. A román piac kicsi, így nem kifizetődő az amerikai cégnek közvetlenül jelen lenni az országban.

Eladta romániai érdekeltségeit egy máltai franchise cégnek, a Premier Capitalnak a McDonald’s – írja a maszol.rozf.ro hírére hivatkozva.

Ezentúl tehát a máltaiak működtetik franchise rendszerben az amerikaiak 67 romániai gyorséttermét, mert a román piac túl kicsi ahhoz, hogy közvetlen módon jelen legyen a McDonald's az országban.

A tranzakció révén a Premier Capital lett az országban tevékenykedő legnagyobb franchise cég. A máltaiak Románia mellett további öt országban működtetnek McDonald’s-éttermeket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!