szerző:
hvg.hu

Újra meghirdetik, de már csak féláron a Helyi Téma című egykori laphoz kapcsolódó védjegyeket, miután a decemberi pályázaton senkinek sem kellettek – derült ki az Elektronikus Értékesítési Rendszerben megjelent pályázatból.

Már 414,2 millió forintért is megválna a Helyi Témát korábban kiadó cég, a felszámolás alatt álló Théma Lapkiadó Kft. négy védjegyétől a felszámoló.

A védjegyek (HETI Téma, HELYI Téma, Helyi Téma és Théma) megszerzésére február 22-e és március 8-a között lehet majd pályázatot benyújtani. Decemberben még kétszer ennyiért, 828,4 millióért hirdették meg őket, de az a pályázat eredménytelen lett, mert nem jelentkezett senki.

Pedig a tavaly befuccsolt, 2004 óta megjelenő Helyi Téma iránt – amely korábban, a választási kampányok idején hol nyíltan, hol burkoltabban a Fidesz mellett állt ki – a Népszava tavaly tavaszi értesülése szerint még a Századvég is érdeklődött. A hvg.hu-nak viszont akkor századvéges és fideszes források azt mondták, a bevásárlásnak már márciusban minimális volt az esélye.

A lap egyébként a miniszterelnökkel távoli rokonságban álló Vitézy Tamás milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozott. A HVG már 2012-ben arról írt, hogy a médiacégnek anyagi gondjai támadtak, tőkepótlásra szorult, miután az állami hirdetők inkább a Simicska-birodalomhoz tartozó, szintén ingyenes Metropolt választották.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!