szerző:
hvg.hu

Törölte a budapesti útvonalat a menetrendjéből és az előzetes tervekkel ellentétben mégsem repül Budapestre a nyári időszakban az Air Malta.

Már törölte is budapesti járatait az Air Malta a foglalási rendszerekből és értesítette az érvényes repülőjeggyel rendelkező utasokat, hogy jegyüket más járatokra foglalták át – tudta meg az airportal.hu. A portálnak a járatok lefújását megerősítette az Air Malta magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation Kft. is.

Az Air Malta április és október között közvetlen járatként meghirdetett budapesti útjaira a cég saját rendszerében már csak bécsi, müncheni vagy frankfurti átszállással lehet jegyet foglalni.

©

Az airportal.hu úgy tudja, a légitársaságnál átalakítások zajlanak, ennek részeként több útvonal megszüntetése mellett döntöttek, köztük a budapestit is törölték. A kivonulás konkrét oka az lehet, hogy Budapest és Málta között ebben az évben a légitársaságok által kínált ülőhely-kapacitás megduplázódik, hiszen a Wizz Air mellett már a Ryanair is üzemeltet majd járatokat az útvonalon.

Csakúgy, mint az előző évben, az Air Malta az előzetes tervek szerint a nyári szezonban üzemeltetett volna hetente két alkalommal járatokat Valetta és Budapest között. Az airportal.hu szerint a TAP Portugal kivonulása után ismét rossz hír a magyar utazóknak, hogy újabb hagyományos légitársaság szünteti meg járatát Budapestre.

A Tensi Aviatonnél azt is közölték, hogy amint a légitársaságtól kapnak tájékoztatást, ők is értesítik érvényes foglalással rendelkező utasaikat, hogy milyen lehetőségek közül választhatnak, kapnak-e visszatérítést vagy más útvonalon, átszállással juthatnak-e Máltára. A légitársaság nem vonul ki teljesen Magyarországról, mint a TAP Portugal, mert megmarad a vezérképviselete, melyet továbbra is a Tensi Aviation lát el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!