szerző:
MTI / hvg.hu

Nemzetközi terjeszkedésre készül a Szigeten megismert Festipay fizetési rendszerrel a Sziget Kft. és a Cardnet Kft., amely most közös céget alapított.

Vegyesvállalatot alapított a Sziget Kft. és a bankfüggetlen elektronikus megoldásokat nyújtó Cardnet Kft., amely a készpénzmentes fizetési megoldásokat nyújtó Festipay Zrt.-vel a nemzetközi piacon kíván meghatározó szerepet betölteni a jövőben – jelentette be a két cég.

Közleményük szerint tavaly már a legtöbb látogatót vonzó magyar fesztiválok több mint 90 százaléka készpénzmentes volt. A 2015-ös Sziget  Fesztiválon több mint 2,4 millió alkalommal fizettek Festipay kártyával vagy MasterCard érintésmentes bankkártyákkal.

A Sziget 2014 tavaszán kötött többéves megállapodást a Cardnet és a Kóka János volt gazdasági miniszter által vezetett Cellum konzorciumával a Festipay szolgáltatásra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!