szerző:
MTI

Csökkent a Hennes & Mauritz (H&M) svéd divatáru-kiskereskedelmi lánc negyedéves profitja az egy évvel korábbi nyereséghez képest.

A H&M negyedéves forgalma 48,69 milliárd koronára nőtt az egy évvel korábbi 42,64 milliárd koronáról, de az adózott eredmény 11 százalékkal 5,53 milliárd svéd koronára esett a november végével zárult három hónapban. 

A cég szerint az erős dollár, továbbá az évszakhoz képest enyhébb európai és észak-amerikai időjárás okozta a nyereségcsökkenést.

A H&M csütörtökön azt is bejelentette, hogy 425 új üzlet nyitását tervezi a folyó pénzügyi évben, a legnagyobb terjeszkedés Kínában és az Egyesült Államokban lesz. Ezen kívül idén kilenc új piacon bevezeti be az online kereskedést, beleértve Japánt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!