szerző:
hvg.hu

A Trócsányi László igazságügyi miniszter érdekeltségébe tartozó ügyvédi iroda képviselte tavaly májusig a sok vitát kiváltó fuvarcég magyarországi vállalatának ügyvezetőit – közölte a Figyelő.

Nagy változások álltak be tavaly májusban az Uber magyar cégénél, az Uber Hungary Kft.-nél – írta a Figyelő. Székhelyet váltottak, a XII. kerületi Ugocsa utcai címről a Szabadság téri Bankcenterbe tették át a székhelyüket, és lecserélődtek a cégjegyzésre jogosult személyek is. A korábbi két, amerikai címmel feltüntetett ügyvezetőt két új, szintén az USA-ban bejegyzett címen elérhető vezető tisztségviselő váltotta fel.

©

Változás történt a külföldi ügyvezetők kézbesítési megbízottjainak körében is. A korábbi vezetőket a jó nevű Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviselte, amelynek egyik alapítója a jelenlegi igazságügyi miniszter, Trócsányi László. Tavaly május óta azonban már másik megbízott jár el, a Regus Business Centres Hungary Kft., amely elsősorban az irodabérlet-piacon ismert.

A magyar Uber-cég egyébként szerény eredményeket tudott eddig felmutatni. Tavaly nagyjából 26 milló forintos árbevétel mellett valamivel több mint 4 millió forint veszteséggel zárt. A Figyelő szerint a gazdálkodási adatok arra engednek következtetni, hogy a tényleges forgalom és a hozzá kapcsolódó nyereség nem itthon csapódik le, hanem a nagy Uber külföldi, hollandiai központjában. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!