szerző:
MTI

Kerekesszékben ülő minifigurával jelent meg a piacon a dán Lego cég, csaknem egy évvel azután, hogy az interneten kampány indult, amely a fogyatékkal élő emberek megjelenítésére szólította fel a játékgyártót.

A szürke sapkát viselő apró figura a Játék a parkban (Fun in the Park) készlet része, és egy segítőkutya is tartozik hozzá.

A Legót korábban sok kritika érte amiatt, hogy minifigurái nem elég sokszínűek, és a Toy Like Me nevű internetes kampányban aláírásgyűjtés is indult azért, hogy a cég fogyatékossággal élő minifigurákat is gyártson. A petíciót több mint 20 ezren támogatták – írta az abc.net.

Rebecca Atkinson, a kampány társalapítója elmondta, hogy végtelenül boldog a kerekesszékes minifigura miatt. "Lego, fejet hajtunk előtted! Épp most tettél 150 millió gyermeket, édesanyát, édesapát, nagymamát és nagypapát, tanítót és gondozót, kiskutyát és hörcsögöt nagyon nagyon nagyon boldoggá" – mondta Atkinson.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!