szerző:
hvg.hu

A kereskedelmi tevékenységet szervező osztályok vezetői kaptak felmondólevelet a 444.hu és a Népszabadság értesülései szerint.

Csütörtökön Halkó Gabriella lett a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója. Az ő cége gyárt illetve gyártott több műsort a közmédiának, köztük a Marslakók című bukott sorozatot. Pénteken pedig máris öt vezető munkatárstól vált meg a TV2 Média Csoport Kft – írja a 444.hu.

Kirúgták Koltai Péter üzletfejlesztési igazgatót, Krancz Balázs értékesítési vezetőt és Nyeste Attila terjesztési vezetőt. Megkapta a felmondását Stodulka Péter, az online tartalmakért felelős vezető és Hamvas Márta, a szponzorfinanszírozott műsorok értékesítéséért felelős vezető is.

A terjesztési osztály át- vagy kiszervezése összefügg azzal, hogy január 1-je óta a TV2 és az Atmedia Kft. közösen értékesíti hirdetéseit. Ezzel az Atmedia lett az egyik legnagyobb sales house a piacon, ráadásul év eleje óta ők értékesíthetik a közmédia hirdetéseit is, miután szerződtek az MTVA-val – emlékeztet a 444.hu.

A cégjegyzék szerint hivatalosan továbbra is Andy Vajna, valamint Kovács Andrea Mária, a Vajna-cégeket kezelő AV Investments ügyvezetője képviselik a TV2-t, nem pedig a volt RTL-es vezérigazgató, Dirk Gerkens. Februárban is Vajnáék utalják a fizetést, és a felmondásokat is nekik kellett szignálniuk – olvasható az oldalon.

A Népszabadság is azt írja, hogy kirúgtak öt vezetőt, és nemcsak tőlük váltak meg, hanem a lap információi szerint összesen húsz embert rúgtak ki. Az új vezetői struktúrát a jövő hét elején jelentik majd be, és ekkor mutatják be az új vezetőket is - olvasható a cikkben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!