szerző:
hvg.hu

Szilveszter napján, nem sokkal a Kovács Ákos-ügy kirobbanását követően szerződést hosszabbított a Honvédelmi Minisztérium a Telekommal egy mobil direkt szolgáltatásról, azaz nem állt be a szerződésbontók sorába, ám ezzel nem volt egyedül.

A Közbeszerzési Értesítőben január 29-én jelent meg, hogy a Honvédelmi Minisztérium 3,5 millió forintos értékben meghosszabbította a "Mobil direkt bekötés szolgáltatás (PBX)" tárgyú szerződését a Telekommal – szúrta ki az Átlátszó. A minisztérium 2014-ben bruttó 30 milliós, 2015-ben bruttó 40 millió forintos keretszerződést kötött a Telekommal a szolgáltatásra, az új szerződést a fennmaradt keret felhasználására irányul.

A minisztérium indoklása szerint "a Keretszerződés hatályának meghosszabbítása a szolgáltatás folyamatosságának fenntartása érdekében szükséges, tekintettel arra, hogy a mobil direkt szolgáltatás 2016. évi biztosítása érdekében kezdeményezett közbeszerzési eljárás nem fejeződött be a Keretmegállapodás határideje, 2015.12.31. előtt."

Azoban nem a HM volt az egyetlen állami intézmény, amely a Kovács Ákos-ügy közepén nem bontotta fel szerződését. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság épp a kormány kontra Telekom-ügy kirobbanásának napján szerződött 4,5 milliárd forintos kerettszerződésben a Telekommal.

A fővárosi önkrmányzat január 13-án megjelent hirdetménye szerint ők is szerződést kötöttek a céggel távközlési szolgáltatásra 2017. év végéig, bár Tarlós István vezette önkormányzat nem állami szerv.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!