szerző:
MTI

A kenyai taxisofőrök azt kérték szerdán a kormánytól, hogy tiltsa be az Uber közösségi személyszállító szolgáltatást, ami az olcsó fuvardíjai miatt az afrikai országban is egyre népszerűbb.

A versenypiaci rivalizálást soha nem megfélemlítéssel vagy erőszakkal, hanem a viták békés rendezésére szolgáló jogi eszközökkel kell megoldani – írta közleményében Mwenda Njoka, a kenyai belügyminisztérium szóvivője azzal összefüggésben, hogy a héten Uber-sofőrök elleni támadásokról érkeztek panaszok a hatóságokhoz. A kenyai rendőrség közölte, vizsgálatot indítottak az incidensek ügyében.

Josphat Olila, a kenyai taxisok egyesületének elnöke azt mondta, sofőrjeik és a taxitulajdonosok a jövő héten demonstrálnak az Uber ellen. Mwangi Mubia, az egyesület szóvivője szerint az Uber olcsó viteldíjai miatt csaknem négyezer taxis veszítheti el megélhetését. Az Uber szerint viszont a kenyai személyszállítási szektornak lépést kellene tartania az idővel.

Az amerikai Uber ellen több országban felemelték szavukat a hagyományos taxisofőrök, akiknek érvelése szerint a közösségi szolgáltatás hátrányos versenyhelyzetet teremt számukra.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!