szerző:
MTI

Évi 200 millió eurós megtakarítást kíván elérni a Ford európai szerkezetátalakítási programjának szigorításával, amelynek keretében 10 százalékkal tervezi csökkenteni az ügyviteli területeken és vezetői szinteken dolgozó alkalmazottainak létszámát - idézte szerdán a német AutomobilWoche hírportál Jim Farley, a Ford európai vezérigazgatójának bejelentését.

A Ford 6-8 százalékos nyereségkulcsot kíván elérni 2016-ban - közölte Jim Farley. A Ford több veszteséges év után tavaly mutatott ki első alkalommal nyereséget Európában, 259 millió dollárt. 

"Feltett szándékunk felgyorsítani az átszervezési folyamatot, és minél hamarabb meghozni a jó és rossz időkben egyaránt megbízhatóan jövedelmező működéshez szükséges intézkedéseket" – fogalmazott. A leépítésekről azt mondta, hogy önkéntes alapon indítanak programot európai alkalmazottaik számára. 

A tervezett intézkedésekkel a Ford a hatékonyság és a nyereségesség tekintetében az autóipar élvonalába kíván kerülni. "Egy jóval karcsúbb és hatékonyabban működő szervezetet kívánunk létrehozni, olyat, amely stabil jövedelmet termel, és ezzel lehetővé teszi a jövőbeni beruházások finanszírozását" – mondta a Ford of Europe AG elnök-vezérigazgatója Jim Farley.