szerző:
MTI

A Főtaxi nem ért egyet a sofőrök januári, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás elleni tüntetésé módjával, de az elérni kívánt célokkal igen.

A Főtaxis sofőrjei nem vettek részt a demonstráción -  mondta Vízy András, a Főtaxi szóvivője az M1 csatornán csütörtökön. Hozzátette, hogy kormányrendelet rögzíti, hogy fuvarszervező tevékenységet csak engedéllyel végezhet egy cég, valamint annak alapján sok feltételnek meg kell felelniük a taxisoknak és autóiknak is, viszont az Uber-sofőröknél mindez nem valósul meg.

A Főtaxi azt szeretné, hogy az összes piaci szereplőre egyformán vonatkozó jogszabályok legyenek érvényben, és aki ezeknek nem felel meg, azt vonják felelősségre - mondta Vízy András. A megvalósításban úgy vennének részt, hogy bár nem a Főtaxi feladata a szabályok betartatása, ugyanakkor tanácsaikkal, szakmai véleményükkel segítenek az illetékeseknek.

A szóvivő kitért arra is, hogy a taxitársaságoknál van utasbiztosítás, míg - tette hozzá -, ha valaki egy Uber-autóban utazva megsérül, legfeljebb polgári peres úton tudja bizonyítani igazát. A taxisok január 18-ától 21-éig akadályozták a forgalmat Budapest belvárosában az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!