szerző:
hvg.hu

Az uniós támogatáshoz hozzá nem férő nagyvállalatok hóna alá nyúl a kormány, csaknem 20 milliárd forintot szór eléjük, hogy fejlesszenek, teremtsenek munkahelyeket és bővítsék kapacitásaikat.

Vaskos csomaggal kínálja meg a kormány az uniüós forrásokhoz hozzáférni képtelen magyar nagyvállalatokat: munkahelyteremtésére, modernebb technológiák alkalmazására, illetve termelőkapacitásuk bővítésére 18 milliárd forintot szór eléjük – írja a Portfolio. Azokat a vállalatokat támogatná a kormány, melyek nem részesülhetnek uniós pályázati támogatásból.

Varga Mihály szakminiszter a versenypozíciókat emlegette a támogatási csomag kapcsán, mondván "nem megengedhető, hogy versenyhátrányt kelljen elviselniük az uniós forrásokból kiszorult hazai cégeknek".

További részleteket itt lehet olvasni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!